Naša ponuda

LuK kvačila za teretna i dostavna vozila

Schaeffler-LUK je jedna od najpoznatijih tvornica specijaliziranih za područje prijenosa snage na vozilima. Važno je istaknuti da su LUK-ovi inžinjeri prvi patentirali zamajac dvostruke mase (eng. Dual Mass Flywheeel, DMF ili njem. Zweimasssenschwungrad, ZMS).

Zamajac dvostruke mase se pokazao potrebnim na novijoj generaciji vozila s velikim okretnim momentom motora. Ublažava prijenos trzaja i vibracija s motora na ostale sklopove motornog vozila, te tako povećava udobnost vožnje i trajnost ostalih sklopova vezanih uz motor i osovine. LUK je također postavio visoke standarde pri proizvodnji kvačila, zamajaca, hidrauličnih potisnih ležaja te ostalih komponenti sustava prijenosa snage.

LUK je partner najpoznatijih proizvođača vozila kao dobavljač prve ugradnje, kako u osobnom, tako i u gospodarskom segmentu vozila (MAN, Mercedes, Volvo, Scania, DAF, Iveco i drugi). Zanimljivo je također da je LUK priznati dobavljač kvačila za proizvođače traktora i ostalih poljoprivrednih vozila.

U ponudi Auto-Mag-a možete pronaći najčešće tipove setova kvačila i zamajaca za teretna vozila, te za dostavna vozila marke Volkswagen i Mercedes.